1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για Γυμνάσια 2015-2016

Έγγραφο Φ15/194557/Δ2/1-12-2015 του Υπουργείου Παιδείας

Ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης W.R.O Hellas προκηρύσσει τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής σχολικού έτους 2015-2016 αποκλειστικά για μαθητές Γυμνασίου, που θα ξεκινήσει τέλη Νοεμβρίου 2015 και θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο 2016. Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Γυμνασίου τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και θα έχει θέμα:«Ο Όμηρος συναντά τη Ρομποτική».

Στοιχεία για το Διαγωνισμό
Οι εκπαιδευτικοί, ως προπονητές των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή, έχουν δικαίωμα να σχηματίσουν όσες ομάδες επιθυμούν. Η κάθε ομάδα μπορεί να αποτελείται από 3 έως 6 μαθητές.
Οι ομάδες θα χρησιμοποιήσουν τα εκπαιδευτικά πακέτα για να σχεδιάσουν, να εφαρμόσουν και να κατασκευάσουν μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή-μοντέλο, η οποία θα πρέπει να προσομοιώνει το θέμα του διαγωνισμού «Ο Όμηρος συναντά τη Ρομποτική».
Οι συμμετέχοντες θα διαγωνισθούν πρώτα στους περιφερειακούς διαγωνισμούς. Είκοσι πέντε (25) εκπαιδευτικά πακέτα LEGO Mindstroms EV3, με οδηγίες και υλικά (όπως επεξεργαστή, αισθητήρες και δομικά στοιχεία για την ολοκλήρωση της κατασκευής), θα δοθούν χορηγικά με ευθύνη των υπευθύνων σε κάθε περιφέρεια και σε συγκεκριμένα σχολεία, ακολουθώντας αντικειμενικά κριτήρια επιλογής.
Ο διαγωνισμός συνδυάζει την τεχνολογία στην Αρχαία Ελλάδα, όπως ο μηχανισμός των Αντικυθήρων και η προσπάθεια κατασκευής του σήμερα από τους μαθητές με σκοπό σημαντικές κατασκευές να εκτεθούν και σε σχολεία που δε συμμετείχαν στο διαγωνισμό.
Επίσης, οι μαθητές καλούνται να κινηθούν στο Λαβύρινθο, όπως ο Θησέας, με σκοπό να εξέλθουν δίχως να τους «κατασπαράξει» ο Μινώταυρος!

Αναλυτικό χρονοδιάγραμμα, πληροφορίες για τον τελικό, κανόνες, όροι & υποχρεώσεις, καθώς και το σύνολο της πληροφορίας του εξελισσόμενου διαγωνισμού θα αναρτώνται στο www.wrohellas.gr

Διαβάστε το έγγραφο

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχολιάστε
Enter Captcha Here :