12η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση-Σεμινάριο – Σπέτσες, 22-27 Ιουλίου 2013


άκουσε το άρθρο

12η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση-Σεμινάριο “Πες μου μια ιστορία…”
Αναργύρειος Σχολή, Σπέτσες, 22-27 Ιουλίου 2013 για εκπαιδευτικούς, θεατρολόγους, ηθοποιούς, νέους
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η 12η Θερινή Κατασκήνωση – Σεμινάριο επιστρέφει στο γνώριμο νησί των Σπετσών από 22 έως 27 Ιουλίου 2013, στο χώρο της Αναργυρείου Σχολής, δίπλα στη θάλασσα. Έμπειροι καλλιτέχνες-δάσκαλοι, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, θεατρολόγοι, ηθοποιοί και νέοι μοιράζονται ιστορίες που λυτρώνουν, ενώνουν, επικοινωνούν με εργαλείο τους τις πολλαπλές φόρμες του θεάτρου και των άλλων παραστατικών τεχνών και την αξιοποίησή τους στην εκπαίδευση. Η πενθήμερη αυτή διαδρομή περιλαμβάνει 3 βιωματικά εργαστήρια, άσκηση, μπάνιο, ξεκούραση και -φυσικά- διασκέδαση που θα ολοκληρωθεί με ένα αποχαιρετιστήριο πάρτυ.

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση αφουγκράζεται τις ανάγκες της εποχής και γι’ αυτό φέτος η 12η Θερινή Κατασκήνωση – Σεμινάριο προσφέρει 3 εργαστήρια που επιχειρούν να προσεγγίσουν σύγχρονα φλέγοντα ζητήματα. Έτσι, η Nicola Abraham, διακεκριμένη θεατροπαιδαγωγός από την Αγγλία θα εμψυχώσει ένα εργαστήριο για το σχολικό εκφοβισμό και την αντιμετώπισή του. Άλλωστε, ο εκφοβισμός και η διαχείριση συγκρούσεων –κυρίως στο σχολικό περιβάλλον– αποδεικνύεται καθημερινά ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο εκπαιδευτικός σήμερα τόσο στο σχολικό περιβάλλον όσο και ευρύτερα στην κοινωνία. Το δεύτερο εργαστήριο, το οποίο εμψυχώνει ο Ανδρέας Φλουράκης, συγγραφέας, έχει θέμα τη θεατρική γραφή. Ένα εργαστήριο που ψάχνει να βρει τρόπους έκφρασης συναισθημάτων και να εξερευνήσει τη δημιουργία χαρακτήρων και σκηνών που θα οδηγήσουν στη διαμόρφωση θεατρικών κειμένων. Το τρίτο εργαστήριο, που απευθύνεται σε νέους 17-23 ετών, εμψυχώνει ο Ανέστης Αζάς, σκηνοθέτης, και πραγματεύεται το «θεατρικό ντοκιμαντέρ» ή αλλιώς το «θέατρο της πραγματικότητας». Οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο θα γνωρίσουν αυτό το θεατρικό είδος και τα εργαλεία του.

ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ-ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ-ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ:
Εργαστήριο 1: «Προκαλώντας το σχολικό εκφοβισμό και τις επιπτώσεις του», Nicola Abraham, θεατροπαιδαγωγός
Εργαστήριο 2: «Θεατρική γραφή»: θέατρο/δράμα και διαχείριση συγκρούσεων, Ανδρέας Φλουράκης, θεατρικός συγγραφέας
Εργαστήριο 3: *(Μόνο για νέους 17-23 ετών) «Νεανικές Θεατρικές Φωνές VI -Θέατρο της Πραγματικότητας: Μια αναγνωριστική δοκιμή στο είδος του θεατρικού ντοκιμαντέρ», Ανέστης Αζάς, σκηνοθέτης

Ώρες σεμιναρίου: 35 διδακτικές ώρες
Πρόγραμμα: Άφιξη – εγγραφή: Δευτέρα, 22/7/2013, 12:00-16:30, Αναχώρηση: Σάββατο, 27/7/20013, μετά τις 11:00
Διαμονή: 5 διανυκτερεύσεις σε δωμάτια της Σχολής και ημιδιατροφή στο εστιατόριό της (προτεινόμενο) ή σε ξενοδοχεία/ δωμάτια εκτός Σχολής.
Αιτήσεις συμπληρώνονται και αποστέλλονται ηλεκτρονικά στο info@theatroedu.gr ή με φαξ στο 2310232300.
Αιτήσεις και κόστος: http://www.theatroedu.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2124&Itemid=525&lang=el

Πληροφορίες (καθημερινά μετά τις 14:00)
Δημήτρης Μαυρέας, 6946730564, Σόνια Μολογούση, 6946094685
Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, e-mail: info@theatroedu.gr
Αναλυτικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας, www.TheatroEdu.gr

Share and Enjoy !
Shares